Hoe verslaan wij het EGO?

Eenheid is enkel mogelijk wanneer dit egoloos benaderd wordt.

Deel dit artikel

Hoe verslaan wij het EGO?

Het EGO is vooral bekend als een denksysteem dat niet wil delen. Dit hoeft daardoor niet negatief te zijn want ons trauma heeft motieven genoeg om zich nu en dan te beschermen.
Het EGO speelt in ons voordeel wanneer we weer even mogen herinneren om aan ons zelf te denken. Maar zodra het EGO zich wil verzetten wanneer er voor eenheid gestreefd word, saboteert het elke menselijke verbinding.
EGO wil alles voor zich alleen houden.

Hoe omarmen wij het EGO?
 Want ze is erg destructief omdat de behoefte voor eigenbelang aanzienlijk verleidend is voor het individu.

Tijdens mijn groeiende belangstelling die ik kreeg van andere, zeg ik nu en dan tegen mezelf "dat ik niet meer of minder waard ben dan wie dan ook". Het is soms fijn om in de spotlights te staan als mijn inzet ook positieve invloed heeft, anders is het enkel een gevecht met mijn eigen EGO. Ik wil niet gezien worden maar ik wil wel bepaalde zaken laten zien. Het is voor mij niet zo belangrijk dat ik het doe maar echter heb ik wel de behoefte dat er bepaalde daden daadwerkelijk worden uitgevoerd.

We worden geboren en leren allemaal een bepaalde visie aan van onze ouders of familie; we gaan naar school en dirigeren onszelf met welke kinderen wij opgroeien. We zoeken een combinatie waarin we onszelf zijn en waar andere kinderen dit ook mee aansturen.
Niemand die er echt bij stilstaat dat je brein een spons is en dat wij ons al snel identificeren met wat we denken & voelen.
Bijvoorbeeld: Ik ben blij, ik ben boos, ik ben jarig, ik doe altijd dit of dat en zus en zo...
We maken het eigen van gedachten die eigenlijk gewoon langswaaien net als de wolken in de lucht.
Dit zijn ook de lessen in ons leven om bij jezelf te spiegelen wat jou triggert in deze wereld; waar jij je emoties door laat leiden/lijden.
Wat haalt je uit jouw rust en waarom? Ben je al eens opzoek geweest? Ben je al eens gaan kijken voor je eigen ZONDER daar iemand voor aan te wijzen? Zonder iemand anders de schuld te geven waarom dat jij iets voelt?
Wanneer we andere aanwijzen dan willen we controle over iemand anders gedachten.
We leven met ongeveer 7 miljard mensen op deze planeet, ga je uw bezig houden met de vrije wil van al deze mensen?
Trek het je niet aan, iedereen denkt en dat kun je niet stoppen. Blijf vooral in je eigen leefwereld wanneer iemand je uit jouw waarde wilt trekken.

Het helpt mij enorm om vaak in te beelden dat wij met een stofje bewustzijn in een lichaam zijn gevallen bij de geboorte en wij dit lichaam ervaren. Mijn gedachten zijn niet van mij, de materie in deze wereld ook niet. Ik ben simpelweg hier en nu. Om met mijn voeten op de grond te blijven, ga ik na wat de gewoontes zijn in de samenleving waar ik in leef. Ik ga opzoek waarin ik een mens ben en niet meer of minder ben dan een ander.
Ik zal erachter komen dat ik met bepaalde onderwerpen mensen van mij af kan duwen..
Het is ook aan mij om niet egoïstisch te zijn, doormiddel er niet vanuit te gaan dat dit in de smaak valt bij velen. Ik hoef niemand iets op te leggen want dat is juist de vrijheid die het EGO niet direct heeft. 
Het EGO wil regeren en zijn belangstelling zien als een eer die hij van andere krijgt vanuit zijn hoge troon.

Mijn advies zijn deze affirmaties:
Niets in deze wereld is van mij
Alles in deze wereld behoort tot iedereen
Ik ben evenveel waard als wie dan ook
Gedachten zijn wolken en ik mag ze dus ook laten stromen
Mijn naam doet er niet toe, het gaat om het resultaat van mijn daden.

Hopelijk kan ik hier bepaalde mensen mee van dienst zijn.
Ik ben geen heilige maar ik besef wel dat we onze automatische piloot UIT mogen zetten.

Ezra A.